Έφοδος σε πολυγαμική σέχτα Μορμόνων στο Τέξας. Έχουν απομακρυνθεί 401 παιδιά

έως τώρα, γόνοι οπαδών μιας αίρεσης των Μορμόνων από ράντσο που ανήκε στον Warren Jeffs. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι έκαναν έφοδο μετά από καταγγελίες ότι μέσα στο ράντσο ζούσε ένας μεσήλικας άντρας που είχε παντρευτεί ένα κορίτσι και είχε αποκτήσει ένα παιδί από την ανήλικη σύζυγό του.

Η αίρεση Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints, ιδρύθηκε το 1954, έχει αποσχιστεί από τους Μορμόνους (η ομολογία Εκκλησία των Μορμόνων έχει προέλθει από τον Προτεσταντισμό, ξεκίνησε από τον Joseph Smith γύρω στα 1830, δραστηριοποιήθηκε στην Uta, και είναι σήμερα διασπασμένη σε πολλές επί μέρους ομολογίες). Οι Μορμόνοι από τα τέλη του 19ου αιώνα είχαν αποκηρύξει την πολυγαμία, όπως φαίνεται από το μανιφέστο του Wilford Woodruff. (Βλ. σχετ. Latter Day Saint movement).

Τον περασμένο Νοέμβριο ο 52χρονος πνευματικός αρχηγός και αυτοανακηρυχθείς προφήτης της αίρεσης Jeffs είχε καταδικαστεί ως συνεργός πιέζοντας ένα 14χρονο κορίτσι να παντρευτεί τον 19χρονο ξάδελφό του!

Η πολυγαμία είναι παράνομη στις ΗΠΑ, αλλά οι οπαδοί αιρέσεων που δέχονται τους πολλούς γάμους κάνουν έναν επίσημο, νομικά κατοχυρωμένο γάμο, και οι υπόλοιπες γυναίκες τους θεωρούνται «πνευματικές σύζυγοι», ώστε μπορούν να απολαμβάνουν τις σχετικές ευεργεσίες των ανύπαντρων μητέρων. Ο πατέρας του νυν αρχηγού Rulon Jeffs είχε παντρευτεί 20 γυναίκες και είχε 60 παιδιά!!!

Πηγές: ανανέωση Reuterscnn. 

Στην Ελλάδα οι μορμόνοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, όπως μπροστά από το κτήριο του Πανεπιστημίου, στο πεζοδρόμιο, στο κέντρο της Αθήνας. Φέρουν το όνομα Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Τελευταίων Ημερών. Διακρίνονται από τα ομοιόμορφα γκρι κοστούμια, τα οποία επάνω τους είναι καρφιτσωμένα ταμπελάκια με όνομα και ιδιότητα, όπως «πρεσβύτερος John». Ηλικιακά είναι νεώτατοι, συνήθως άντρες κοντοκουρεμένοι και ευγενέστατοι. Αυτοπροσδιορίζονται ως ιεραπόστολοι, υποστηρίζοντας την καθαρότητα της πίστης. Είναι χαμογελαστοί και ευγενέστατοι, μιλούν σχεδόν τέλεια ελληνικά, προσπαθούν δε να πιάσουν την κουβέντα με ανύποπτους περαστικούς. Το βασικό τους βιβλίο είναι αυτό του Mormon που είναι η δική τους Βίβλος. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s