Το θράσος των κλεφτών

Σκηνή Α´

Ηλεκτρικός, από Ομόνοια προς Μοναστηράκι. Κόσμος στοιβαγμένος. Αφόρητα! Φτάνουμε σταθμό. Πάμε προς την πόρτα να βγούμε αλλά εκείνη αντιστέκεται και παραμένει κλειστή. Προχωράω για τη διπλανή πόρτα με τη μάζα των επιβατών. Φτάνοντας στην έξοδο η ηλικιωμένη γυναίκα δίπλα μου κραυγάζει: «Πάρε το χέρι από τη τσάντα μου. Εμένα βρήκες να κλέψεις; Τη φτωχειά;» Εκείνος που απευθύνεται μένει βουβός. Όπως και οι επιβάτες. Ήταν όλοι πολύ busy. Πού ν᾽ ασχοληθούν με μία άγνωστη.

Σκηνή Β´

Σήμερα, Σάββατο, 14 Μαρτίου. Σωκράτους, 2.30. Περπατώ κρατώντας δύο τσάντες με ψαρικά. Ευτυχής, γιατί μόλις είχα παραλάβει ένα βιβλίο από Αμερική. Πρός το μέρος μου έρχεται ένας εβδομηντάρης με λευκό μουστάκι, εικόνα ζωγραφιάς από αναγνωστικό δημοτικού. «Νερό, νερό», φωνάζει με σπασμένα ελληνικά ένας μελαψός, που περπατάει πίσω του, και δεν θάταν εικοσιπέντε. Είναι παρέα με έναν ακόμη συνομήλικο. Με μια κίνηση σπεύδει να βοηθήσει τον ανυποψίαστο, καθαρίζοντας τάχα το σακάκι που φορούσε, στο ύψος του ώμου από νερά που έπεσαν από ψηλά ή τις ακαθαρσίες από τα περιστέρια. Εκείνος αμέριμνος στέκεται και δέχεται τη βοήθεια. Στη στιγμή ο κολλητός μου βγάζει ένα παρατεταμένο «εεεεεεεεε….». Τί συνέβαινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας; Χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ φόβο, την ώρα που ο ένας «καθάριζε» τον ηλικιωμένο άντρα, ο φίλος του είχε απλώσει το χέρι του, που είχε καλύψει με ένα δελτίο τζόκερ, και το είχε χώσει στην πίσω τσέπη. Στο άκουσμα του «εεε» οι δύο νεαροί έγιναν άφαντοι. 

Η διαφορά των δύο ιστοριών είναι σαφής. Δεν είναι απλώς το γεγονός ή η απάτη. Αλλά το θράσος και η έλλειψη φόβου στη δεύτερη περίπτωση, σε σημείο που δεν υπήρχε συνωστισμός ώστε αθέατοι οι δράστες να κάνουν τη δουλειά τους. Και εννοείται ότι ακόμη και να τα κατάφερναν, εάν δεν τους σταματούσαμε, ανενόχλητοι και ατιμώρητοι θα συνέχιζαν τη δουλειά τους σε άλλους, συμπολίτες μας που επιμένουν να βγαίνουν στην αγορά, να ζουν σαν κανονικοί άνθρωποι.

Περπατήσαμε για λίγο μαζί με τον υπερήλικα προς την Πειραιώς. Του εξηγούσαμε το κόλπο. Εκείνος ήταν σα να μην καταλάβαινε τι είχε συμβεί. Ή σα να μην ήθελε να καταλάβει…

5 thoughts on “Το θράσος των κλεφτών

  1. ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

    ως ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΠΕΣΑ ΠΡΟΣΦΤΑ ΘΥΜΑ ΚΛΟΠΗΣ.
    ΣΙΚΑΓΟ ΓΙΝΑΜΕ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΙ ΟΜΩς Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

  2. ardalion Post author

    Όχι ρατσισμός, όχι όμως και ανοχή της βίας από όπου και αν προέρχεται. Ιδίως δεν αντέχω τη βία πάνω σε ευἄλωτα πρόσωπα (ηλικιωμένοι, ανάπηροι, παιδάκια). Το πρόβλημα είναι με συμπεριφορές και όχι με καταγωγή.

  3. Theoprovlitos

    Μα βρε παιδια μηπως, λεως μηπως θα επρεπε να σταματησει αυτη η καραμελλα του δηθεν ρατσισμου; Εδω έχουν ανοίξει οι πύλες της κολάσεως και λεγεώνες βαρβάρων που δεν εινα φορεις ΚΑΝΕΝΟΣ πολιτισμου ή μαλλον είναι φορεις του πολιτισμου της βιας επελευανουν σε μια ανοχυρωτη χωρα και εμεις ακόμα μιλαμε για ρατσισμό;

    Ας κοιταξουμε την αληθεια καταματα.

    Τις προάλλες ειχε φριξει η φιλη μου η Αγνη που ειχε δει σε παροδο της Μιχαηλ Βοδα στον Αγιο Παντελεημονα μαυρη να εχει ανασηκωσει την φουστα της στους μηρους να εχει τραβηξει την κιλοτα στο πλαι και να κατουραει ΟΡΘΙΑ στο πεζοδρομιο. Το ακουει ο Αντωνης και ειχε δει ακριβως το ΙΔΙΟ σκηνικο με άλλη μαυρη Στουρναρη και Πατησιων γωνια! Ο κοσμος ειχε μείνει άναυδος. Δηλαδη αυτες οι γυναικες τι πολιτισμο μεταφερουν; Της κλειτοριδεκτομης;

    Η συμμαθητρια της 13χρονης κορης μου επαθε σοκ την αλλη φορα οταν ειδε να κατεβαζουν με σαβανα τρεις πεθαμενους μαυρους από την πολυκατοικια τους οι οποίοι πεθαναν από μαγκαλι που ειχαν αναψει μεσα στο διαμερισμα της πολυκατοικιας!

    Το διοροφο πορνειο για Αφρικανους Μουσουλμανους το εχετε εντοπισει πισω από το Εθνικο θεατρο στην Χαλκοκονδλυλη (ή Βερανζερου) οπου μαζευονται οι αφρικανοι αντρες και οι παντρεμενοι μαλιστα και οι γυναικες τους περιμενουν απ εξω μεχρι ο αφεντης τους να ξενοπηδησει με τις υγειες του;

    Να πιασουμε τους Πολωνους;

    Πολωνός μεθυσμενος βγαζει το πουλι του δημοσιως και κατουρα στραμενος προς τα παδια που έπαιζαν στην Πλατεια Αγ. Παντελεημονα.

    Έτερος Πολωνος μεθυσμένος σε σουβλατζιδικο στην Ιουλιανου (που τελικα έκλεισε) γυρνάει και φτήνει ροχάλα η οποια πέρασε ανάμεσα από τα κεφαλια των φιλων μου που ετρωγαν και προσγειωνεται στο μπουφαν κυριας που ετρωγε σε παραδιπλανο τραπεζι και η οποια κοντεψε να ξερασει.

    Έτεροι Πολωνοί μεθυσμένοι μπεκροπίνανε στο πεζοδρόμιο και για πλάκα κατουραγαν πανω στα πατζουρια και τα παραθυρα του ημιυπογειου της πολυκατοικιας που μενουν κατι Μολδαβοι οι οποίοι και ειδοποιησαν τον κουμπαρο μου ως διαχειριστη.

    Ετεροι Πολωνοι μενουν διπλα στην μαννα μου και μεθυσμενοι χαλανε τον κοσμο μεχρι που η πολυκατοικια αρχισε να μαζευουν υπογραφες. Επειδη μαλιστα τους κουβαλιωνται και μεθυσμενοι επισκεπτες (πολωνοι φυσικα) και δεν ανοίγουν την κατω πόρτα δύο φορές έχουν κατεβασει την τζαμαρια με κλωτσιες και την πληρωναν οι φουκαραδες οι ενοικοι.

    Αλλη φορα έχουν πιάσει εναν να κατουραει μεσα στην εισοδο της πολυκατοικιας και οι ενοικοι επρεπε να περασουν ή να τσαλαβουτησουν σε μια λιμνη ουρων.

    Αλλη φορα Πολωνοί επισκεπτες βαραγαν ολα τα κουδουνια στις 2 τη νυχτα, καποιος ασχετος τους ανοιξε και μετα ανέβηκαν πανω και χτυπαγαν με θρασος τα κουδουνια της μαννας μου για να πηδηξουν από το μπαλκονι της στο διπλανο διαμερισμα επειδη ο Πολωνος γειτονας δεν τους άνοιγε. Ουρλιαζε η μαννα μου τρομορτημενη στις 2 την νυχτα οτι θα καλεσει την αστυνομια (η… παλιορατσιστρια).

    Να πιασουμε τους Ρουμανοτσιγγανους που τους ξεφορτωθηκε ο Μπερλουσκονι και τους φορτωθηκαμε εμεις και την μια ειδα τρια τσογλανια να προσπαθουν να κλεψουν το πορτοφολι ενος επιβατη του Ηλεκτρικου και οταν τους επιασε και τους ειπε κατω το κουλο σου γυρισε ο Ρουμανοτσιγγανος και του λεει εχω και όπλο.

    Την ιδια συμμορια ξαναβλεπω μετα απο μερικες μερες να περιμενει το τρενο στον σταθμο Αττικη και οπως ειχε στηθεί έβαλε μπροστα μου τρικλοποδια σε μια μεγαλη γυναικα φορτωμενη με τσαντες για να σπασει πλακα!

    Να πιασουμε τις συμμοριες των Κεντρασιατων που έσπασαν στο ξυλο τον Πομακο συνεργατη μου 10 η ωρα στο Μεταξουργειο και τον ληστεψαν και τον αφησαν αιμοφυρτο στο πεζοδρομιο ή αλλη συμμορια που διεριξαν το σπιτι της αδελφης του μεχρι να πεταχτει στον φουρνο και επεσε επανω τους στις σκαλες;

    Να περιγραψω τι επαθε Αφγανος που ήθελε να γινει Χριστιανος και την ημερα που ηθελε να βαπτιστει, ο πρωτος του ξαδελφος που συγκατοικουσε μαζί του έβρασε μια κατσαρολα νερο και τον ζεματισε και τον εστειλε στο νοσοκομειο (πληροφ. Οργανωση Helping Hands). Ή μια άλλη οικογενεια Αφγανων που συγκατοικουσε με αλλες δυο που οταν ανακαλυψαν οτι δεχονται βοηθεια από Χριστιανικη Οργανωση τους πεταξαν μαζι με τα παιδια τους στο δρομο με τα πραγματα τους χωρις δευτερη κουβεντα;

    Για ποια επικοικεια και ποια ανθρωπινα δικαιωματα να μιλησουμε; Ανθρωπινα δικαιωματα απανθρωπων Ανθρωπων; Ο πολιτισμος της Μπουργκα τωρα και στην Ελλαδα;

    Ποιοι νομιζουμε δηλαδη πως ήρθαν στην Ελλαδα; Ο Σοπεν, ο Γκαντι και ο Μαντελα για να ειναι φορεις πολιτισμού; Οι συγκεκριμενη κατηγορια ειναι δηλαδη φορεις πολιτισμου στην χωρα τους για να ειναι και εδω;

    Και το δραμα μας ειναι οτι δεν εχουμε να κανουμε με τον πολιτιστικο και ηθικο απόπατο ενος μονο λαου (π.χ των Πολωνων) αλλά ΟΛΩΝ των βαρβαρων μαζι. Εδω εμεις εχουμε να αντιμετωπισουμε ΚΑΙ τον αλκοολισμο των Πολωνών, ΚΑΙ τον τσαμπουκα των Αλβανων, ΚΑΙ την βια των Αφγανων, κλπ κλπ.

    Κια δεν εισηγουμαι οτι οι ΕΛληνες ειναι ολοι πολιτισμενοι Απλά αν μου δινοταν η ευκαιρια με χαρα θα επεύλανα και δεκαδες από την δικη μας την φαρα. Τους κουτοπονηρους απατεωνισκους, τα ρεμαλια που οδηγουν επιθετικά, του καγκουρους με τα ηχεια στο τερμα, τις ξεφτιλισμενες ξανθιες που χορευουν μες στο ντιρινταχτα πανω στα τραπεζια κλπ. Τους Ελληνες πολυ απλα δεν ΜΠΟΡΩ να τους βγαλω εκτος χωρας.

    ΑΥτη η κωλοχωρα εχει αρκετα δαιμόνια δικα της (και κυριολεκτικα και μεταφορικα). Ε ΔΕΝ χρειαζομαστε και τα δαιμονια των άλλων. Εχουμε γινει παγκοσμιο κεντρο δαιμονιων. Κυριολεκτικά ομως.

    Και οποιος δεν μπορει να δει οτι η Ελλαδα ΟΣΟ χαλια και να ηταν πριν το 1991 ΔΕΝ ηταν ετσι εθελοτυφλει.

    Και δυστυχως ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ θεμα καταγωγης. Διοτι ενταξει πορτοφολαδες υπαρχαν και εδω αλλα τα περισσοτερα από τα παραπανω περιστατικα ειναι καινοφανη φαινομενα που ουδεποτε ειχαμε δει σε τετοια ενταση.

    Τρεμω δε για το τι θα επακολουθησει τωρα που δεν υπαρχουν και δουλειες. Θα τις σφαζουν τις γριες στο γονατο στην μεση του δρομου, ενω τωρα απλα τους κλεβουν την συνταξη όπως μια συμμορια Βουλγαρίδων που ληστεψε μπορστα στα ματια μου την συνταξη ανυμπορης γριας που ερχοταν από την τραπεζα με το Π στο τερμα Πατησιων μερα μεσημερι και σκορπισαν σε 4 γωνιες πριν προλαβω να αρπαξω καμμια από το μαλλι.

    (Για οποιον ενδιαφερεται εχω αλλα τοσα περιστατικα να αναφερω μονο και μονο απο τον περιγυρό μου και οσα εχω δει ο ιδιος. Αν σταχυολογησω και απο τις εφημεριδες θα γραφω για ωρες).

Leave a comment