Σε βάρος των εργαζομένων που πλήρωσαν τις εισφορές η διακοπή των στεγαστικών δανείων

Πλήρωναν εισφορές υπέρ ΟΕΚ από τότε που άρχισαν να δουλεύουν με την ελπίδα να αποκτήσουν κάποια στιγμή μια στέγη. Όλοι αυτοι οι εργαζόμενοι μαθαίνουν σήμερα πως

Το Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αποφάσισε να μη δεχτεί νέες αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια, επισκευαστικά και επιδοτήσεις ενοικίου και προώθησε την απόφαση – εισήγηση για έγκριση στον υπουργό Εργασίας.

Όπως, σωστά, έχει σχολιαστεί το ερώτημα είναι κατά πόσο έχει το δικαίωμα να εισπράτει ο Οργανισμός πλέον τις εισφορές από τους εργαζόμενους υπέρ ΟΕΚ όταν πλέον δεν θα υπάρχει η έννοια των δικαιούχων με τη διακοπή των παροχών που αναγγέλεται.

Οι εισφορές αυτές ήταν σαν μια αποταμίευση που έμπαιναν σε έναν κουμπαρά. Έτσι το καταλαβαίνω. Μόνο που δεν έμπαιναν πραγματικά στον κουμπαρά, αλλά ούτε και εικονικά. Έμεναν στο ΙΚΑ που υποτίθεται τα εισέπραττε!

Διαβάζω, πως το ΙΚΑ χρωστάει στον ΟΕΚ 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ιλιγγιώδες ποσό! Πού θα τα βρεί;

Ο απλός κόσμος που διαθέτει κοινή λογική θα σκεφτεί το αυτονόητο: Τι φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που έβλεπαν στις μισθοδοτικές τους βεβαιώσεις μειωμένο τον μισθό τους από τις εισφορές υπέρ ΟΕΚ;

Και το άλλο: Καλά, δεν υπάρχουν υπεύθυνοι υπάλληλοι, διορισμένοι ή μη διορισμένοι, γραφιάδες ή διευθυντές που δούλευαν για λογαριασμό του ΙΚΑ, και είχαν την ευθύνη να προωθήσουν τις οφειλές εκεί που έπρεπε, δηλαδή στον ΟΕΚ; Και ο ΟΕΚ μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούσε να κάνει κάτι; Έμενε παθητικός θεατής μιας κωμωδίας που παιζόταν σε πλάτος των εργαζομένων; Αυτός ο φαύλος κύκλος συντηρείται από μόνος του, χωρίς ατομικές ευθύνες των διαχειριστών του δημοσίου χρήματος;

Επιτέλους, πήρε μια απόφαση το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Εάν δεν κάνω λάθος είναι η δεύτερη, μετά τον Μάιο, που μιλούσε για την καταβολή της επιδότησης ενοικίου με χρονική υστέρηση, όπως έγραφα εχθές.

Δείχνει ότι το θέμα του ΟΕΚ απασχολεί κάποιους, και ας ελπίσουμε ότι αυτή η κίνηση θα προωθήσει κάποια ουσιαστικά μέτρα που να υποστηρίζουν ουσιαστικά όσους έχουν ανάγκη τη στέγη, τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, απλούς ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν τίμια στο μεροκάματο χωρίς να κλέψουν ή να κοροϊδέψουν, ή να εκμεταλλευτούν το σύστημα. Το όποιο σύστημα και κατεστημένο. Σε αντίθεση με τους άλλους που ήταν κομμάτια αυτού του συστήματος, σιώπησαν και δεν πήραν θέση ώστε να αλλάξουν κάτι, ανέχτηκαν και συντήρησαν τα κακώς κείμενα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s