Συμμαχία για τη φύση: 77 καλλιτέχνες τραγουδούν Ερωτόκριτο

Μια προσπάθεια αφύπνισης και δράσης για το περιβάλλον είναι ένα καλοδεχούμενο τραγούδι που ερμηνεύουν 77 καλλιτέχνες σε δρόμους της Αθήνας, των προαστίων, σε γνωστά και λιγότερο γνωστά σημεία της πόλης και του ελάχιστου φυσικού τοπίου που την περιβάλλει.

Ποιό είναι το σκεπτικό της συγκεκριμένης παραγωγής; Ας δούμε τι λένε οι δημιουργοί της πρωτοβουλίας που ονομάζεται Παίζουμε Οικολογικά:

Υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ φύσης και μουσικής : η φύση, όταν δεν την κακοποιούμε, μας προσφέρει τα αγαθά της, φροντίζοντας το σώμα μας, ενώ η μουσική ουσιαστικά «φροντίζει» την ψυχή μας!

Ένα από τα βασικά μας προβλήματα είναι η … αδύνατη μνήμη μας! Τις περισσότερες φορές ξεχνάμε ή «θέλουμε» να ξεχνάμε – προκειμένου να μην «δυσκολέψουμε» την καθημερινότητά μας – τις προσωπικές ευθύνες μας απέναντι στη φύση, στο περιβάλλον, σε επίπεδο πρακτικά εφαρμόσιμων δραστηριοτήτων αλλά και εναλλακτικών αντιλήψεων – στάσεων και συμπεριφορών για τον κοινωνικό και πολιτισμικό περίγυρό μας.

Η ιδέα λοιπόν, είναι να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της μουσικής ακριβώς σ’ αυτό το σημείο : στην ενίσχυση της μνήμης μας, δηλαδή με απλά λόγια, στην υπενθύμιση των ευθυνών μας.

Υποδεχόμαστε με χαρά την προσπάθεια. Τη χρειαζόμαστε.

Καλή συνέχεια! Με νέες δράσεις, πρωτότυπες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s